23 Şubat 2012 Perşembe

DOLGUN VE ETLİ DUDAKLAR


 Hepimiz dudaklarımızı nar kırmızısına boyayamayız. İddialı renkler dudakları öne çıkarabilir, ama gerekli ten rengine ya da yaklaşıma sahip değilseniz, büyüleyici olacağım derken kötü görünebilirsiniz. Yine de, dudaklarınızı güzelleştirmek için yapabileceğiniz pek çok şey var.
Dudaklarınızı  Değerlendirin

        Dudağınızın biçimine bakın. Ağzınız büyük, dudaklanız kalınsa, nötral bir ruj rengi seçerek dudaklarınızı daha küçük gösterebilirsiniz. Bir dudak kalemiyle, iç kısmı boyunca dudaklarınızın çevresinden geçin ve içini koyu renk bir rujla boyayın, bu, dudakları daha küçük gösterir. Dudaklanız inceyse koyu renklerden uzak durun, koyu renkler dudaklarınızın olduklarından da küçük görünmelerine neden olur. Bir dudak kalemiyle, dudaklarınızın doğal sınırının hemen üstünden geçerek bir çerçeve çizin ve içini açık bir renkle doldurarak dudaklarınızı dolgunlaştırın. Parlak ya da sedefli rujlar da, ışığı yansıttıklan için dudaklannızı daha dolgun gösterebilir.
Dişlerinizin daha beyaz görünmesi için, mürdüm, ahududu, böğürtlen tonlarını ve mavi bazlı kırmızıları tercih edin. Aradaki tezat, dişlerinizin daha beyaz, daha parlak görünmesine yardım eder. Mercan tonları ve kahvemsi tonlar da dahil, sarı ya da turuncu bazlı tonlardan kaçının, bunlar dişlerinizin sarı görünmesine yol açabilir.
       Dudaklarınız  İçin  Doğru Rengi Seçin
Uzmanlar, buğday tene en iyi giden tonların ahududu ve böğürtlen tonları olduğunu olduğunu söylüyor. Teniniz ve saç renginiz açıksa, pembeye dönük kırmızılardan şaşmayın. Teniniz solgun, saç renginiz koyuysa, keskin, parlak kırmızılar size çok yakışabilir. Ten renginiz koyuysa, kıvamlı, yoğun kırmızıdan seçin.
Cildinize nasıl bakıyorsanız, dudaklarınıza da öyle bakın. Kurumuş deriyi uzaklaştırmak ve kan dolaşımını hızlandırmak için, yumuşak bir bebek diş fırçasıyla dudaklarmızı nazikçe ovalayın ve düzenli olarak dudak kremi kullanın. Dudak kremi, kurumuş, çatlamış dudakları yumuşatmanın en iyi yollarından biridir.
       Şiş  Dudakları  Deneyin
İnce dudaklı olanlarımız bile, ustaca bir makyaj hilesiyle şiş dudaklı bir görünüme kavuşabilir. Şunu deneyin:
Önce, rujunuzla aynı renkte ya da ondan bir ton açık bir dudak kalemiyle, dudaklarınızın çevresinden geçin. Sonra, bir dudak fırçasıyla dudak çerçevenin içini “doldurun.” Mat renkli bir tabaka sürmek yerine, ince ve şeffaf bir rujla dudağınızın üzerinden birkaç kez geçin. Böylece ışığı yansıtırsınız ve dudaklarınız daha dolgun görünür. Bir vurgu kalemiyle, üst dudağınızın kenarına, tam dudak kıvrımınız boyunca ince bir çizgi çekin. Ya da, üst dudağınıza, ışığı iyi yansıtan bir fondötenden birkaç noktacık kondurup dağıtın. dudaklarınızın doğal bir şekilde ileriye uzanmış görünmesine bu da katkıda bulunur. Dudağınızın en dolgun yerine biraz parlatıcı sürerek bitirin.

       Artık kozmetik reyonlarında uzun süre dayanan rujlar rahatlıkla bulunabiliyor. Ancak bunlar dudakları kurutabildiği için, önce bir ön hazırlık yapın. Dudaklarınıza biraz vazelin sürün ve bir kâğıt mendille fazlasını alın. Sonra bir dudak kalemiyle dudaklarınızı çizin, rujunuzu sürün, yine kâğıt mendille fazlasını alın ve bir kat daha sürün. Dudaklarınıza iyice yedirmiş olduğunuzdan, rujunuz artık saatlerce dayanacaktır. Ayrıca, rujunuzu sürmeden önce dudak kalemi kullanırsanız, dudak çevresindeki minik girinti çıkıntıları “doldurmuş” olacağınız için, daha uzun süre dayanan, daha iyi dağılmış bir görüntü elde edersiniz.

       Vazelin dudaklarınızın güneşte yanmasını önlemez. Dudaklarınızda fazla melanin bulunmadığı ve burası cildinizin en ince yeri olduğu için, dudaklar güneşten kolayca zarar görebilir. Yaz günlerinde, kışın kayağa gittiğinizde ve aşırı sıcak, aşırı soğuk havalarda, dudaklarınıza 15 faktörlü bir koruyucu krem sürmeyi ihmal etmeyin. Özellikle koyu renkli rujlarda, sık sık yenilemeyi unutmazsanız, bir dereceye kadar koruma sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder