23 Şubat 2012 Perşembe

HASSAS GÖZLER İÇİN GÖZ MAKYAJI


    Gözler ruhun aynasıdır. Özellikle hassas gözler yorgun yada gergin olmasak da öyle görünmemizi sağlar. Ama mükemmel bir göz makyajı ile bunu kamufule edebilirsiniz. Özellikle hassas gözlere tatbik edilecek makyaj ürünlerinin hijyenik ve dikkatli uygulanması göz makyajı için dikkat edilmedi gereken bir noktadır. Sayacağımız noktalara dikkat ederseniz hassas gözlere bakterilerin girmesini engellemiş olursunuz..
- Makyaj yapmadan önce ellerinizi mutlaka yıkayınız.
- Hiç bir zaman çıplak elle, yeni yıkanmış dahi olsalar, göz kremini kavanozdan almayınız.Bunun için mutlaka bir spatula kullanın.
- Hassas gözlere ellerinizle kesinlikle far sürmeyiniz ve far kutusuna rengini denemek için parmaklarınızı deydirmeyiniz.
- Bakterilere genelde far taşcıklarında dağıldıklarından aynı aplikatör ile iki farklı renk de ki farı üst üste sürmeyin.Hafif iltihaplanmış bir gözde bu uygulama problemin daha da büyümesine sebep olabilir.
- Hassas gözlere zarar verebileceğinizden fırça, sünger ve aplikatör de dağılan bakterilere engel olabilmek için her kullanımdan sonra bunlar şampuan ile yıkanıp temizlenmelidir.

      Örtücü
Göz çevresinde ya da göz altı morluklarının optik olarak kaybetmek için alt makyajdan bir ton açık bir örtücü kullanılmalı. Örtücü sürmeden önce, uygulayacağınız bölgeye önce biraz göz kremi sürün. Göz kremiyle birlikte daha kolay sürülecektir.Örtücü bir fırça ile tatbik edilir ve daha sonra da bir sünger ile bastırılıp yada yüzeye dağılarak uygulanır.Örtücü kirpik kenarlarına kadar sürebilirsiniz.Örtücüde bulunan ışık reflektörlü zerrecikler, kızarıklıkları ve gölgeleri gözün makyajsız görünmesini sağlayarak nötralize eder.
   
      Far
Alt makyaj tamamlandıktan sonra allık uygulanır.Bu işlemi gerçekleştirirken çok hassas olan gözaltı torbacıklarına dikkat edin.Çatlamış, kurumuş gözlere sahip daha yaşlı insanlarda yada kontakt lens kullananlarda yağ ve balmumu içeren krem şeklinde olan farlar kullanılmalı.Far pudrası gözlere giremeyeceğinden gözleri de yakmayacaktır.En iyisi kremli farı bir aplikatör ile tatbik edin.
Hassas gözlere metal efektli far uygulamaktan kaçının, çünkü çok irite ve rahatsız edici durmaktadır.Kırmızı tonlardaki farlardan kaçının, bunlar gözleri olduğundan daha yorgun göstereceklerdir.Yeşile kaçan renklerden de kaçınmalısınız.En iyisi gri, koyu kahve yada siyah gibi kuru renk nüanslarını tercih edin.Kahve tonlarında, kırmızıya doğru gitmeye çalışın.Kayısı, şampanya, fildişi ve krem renkleri tam ideal olanlardır.Mavi tonlarda kullanabilirsiniz, fakat kırmızı zerrecikler içermediğinden emin olun.Gözlerinizin doğal görünmesini istiyorsanız ortaya doğru bir damla altın yada gümüş renginde pudra sürün
Bunun için direkt olarak karşıya bakıp göz bebeğinizin tam üstüne gelecek şekilde olmasına dikkat edin.Bu parıltı noktaları gözü her oynatışınızda ışığı reflekte ettiğinden, gözün daha büyük görünmesini sağlar.

    Maskara/Rimel
Bakterileri çektiğinden rimel kullanımına mutlaka özen göstermeniz gerekir.Fırçanın sürekli tüpün içine sokup çıkarmaktan sakının.Fazla olan maskarayı tüpün kenarına sürebilir yada temiz bir kağıt mendille alabilirsiniz.Rimelin bir kullanım süresi vardır:En geç altı aydan sonra endişe etmelisiniz.Bu sadece hassas gözleri olanlar için geçerli değildir.Genelde kızarmış ve hassaslaşmış gözlerin suçlusu rimellerdir.

     Göz Kalemi
Hassas ve kontakt lens kullanıcıları göz kalemini göz içine sürmemeli.Bu işlemde göz kalemi yaşı filmi ile etkinleştiğinden gözlerinizin gereksiz yere acıyıp kaşınmasına sebep olabilir.Kaleminizde küçük çukurlar oluşmuşsa bu onun kuruduğu anlamına gelir ve gözünüze tatbik ettiğinizde gözünüzdeki deriye zarar verme olasılığınızda artmış olur.Kızarmış ve hassaslaşmış gözlerde kesinlikle kahve renkli göz kalemi kullanmayın.Çünkü kahve rengi zayıf noktaları daha da belirginleştirir.Bu göz kalemi takviyesi olarak göz altına sürülen far pudrası içinde geçerli.

      Göz Damlası
Gözünüzdeki kanlanmış damarcıkları yok etmek için göz damlaları kullanabilirsiniz.Ama bu tür preparatlar çok idareli ve sadece gerektiğinde kullanılmalıdır.Sürekli kullanımda, durumu daha da kötüleştirebilirsiniz.Yapay göz yaşları buna karşın daha etkili ve tıbbi olarak daha zararsızdır.
Kaşlar
    Bütün makyajı bitirdikten sonra kaşlarınıza hareket getirin, ama bunu yaparken kaşlarınızı asla koyu renge boyamayın.Kaşları gözlere en doğru çerçeveyi vermekte ve doğru bir göz makyajının altını çizmektedir.Böylece kızarmış, yorgun ve hassas gözlerin yeniden taze ve dinlenmiş bir görüntü verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder