10 Şubat 2012 Cuma

KARNINIZ TOK GÖBEĞİNİZ SEKSİ OLSUN

 Kış da gelse, düşük beller ve kısa üstler hala moda.Yani göbekleri gözden geçirmekte fayda var!

    Yaz da artık geldiğine göre, kısacık tişörtlerin altından çıkması muhtemel katlı göbeklerden kurtulmaya var mısınız? Bu egzersizler, karın bölgenizde bulunan farklı kasları çalıştırmaya yönelik egzersizlerdir. Bu hareketleri, haftada 4 kez, 15 tekrar içeren 2'şer set halinde yapın. Çalışmanızı zorlaştırmak ve daha etkili bir sonuç için; her hafta fazladan bir set ekleyin ya da 1,2 ve 4. hareketleri ağırlıkla yapın. Bunun yanında eğer yediklerinize de dikkat eder ve haftada 3 kere, en az 30'ar dakikalık kardiyo programlarına da katılırsanız, 1 ya da 1,5 ayda sonuç almaya başladığınızı göreceksiniz.


     1a.Karnınızın üst ve alt kısımlarını hizaya sokmak için, sırt üstü uzanın. Kol ve bacaklarınızı yukarı kaldırın.

 
     1b.Karnınızı gerin ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırın. Sağa doğru bükülerek, ellerinizi sağ baldır ya da ayak bileğinizin dış kısmına değdirmeye çalışın. Başlangıç pozisyonuna dönün ve tekrarlayın, ancak hareketi, bu kez sola doğru dönerek yapın.

 
     2a.Karnınızın üst ve alt kısımlarını şekillendirmek için, sırt üstü uzanın. Bacaklarınız dizden kırık olsun ve ayaklarınız yere düz olarak bassın. Bir top ya da plastik bir tabağı, sanki araba direksiyonunu kavrıyormuş gibi tutun.

 
     2b.Kollarınız gergin, karın kaslarınızı sıkın ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırarak, belden üstünüzü sağa doğru çevirin. Böylece, elinizdeki tabak ya da top, sağ üst bacağınızın dış yüzüne dönük olacak. Başlangıç pozisyonuna dönün ve tekrarlayın, ancak hareketi, bu kez sola doğru dönerek yapın.

 
     3a.Karnınızın alt kısmını şekillendirmek için, sırt üstü, kanepenin yaklaşık 115-16 cm önüne uzanın. Bacaklarınızı yukarı doğru kaldırın ve parmak uçlarınız tavanı göstersin. Dirseklerden kırıp, kanepeyi alt kısmından kavrayarak destek alın.

     3b.Karnınızı sıkın ve poponuzu yerden birkaç santim kaldırarak, ayak parmaklarınızı yavaşça tavana doğru kaldırın. Bunu yaparken, dirsekleriniz de hafifçe tavana doğru kalkabilir. Bir sürü bu pozisyonda kalın. Daha sonra poponuz yere değinceye kadar alçalın ve hareketi tekrarlayın.

 
     4a.Karnınızın üst kısmını forma sokmak için, sırt üstü uzanın. Bacaklarınız dizden 90 derecelik bir açıyla kırık olsun. Topuklarınızı, bir sandalyenin minder kısmına koyun ve kollarınızı başınızın üstüne doğru uzatın. Bunu yaparken, bir eliniz diğerinin üzerinde dursun.

     4b.Kollarınızı kulak hizasında düz bir şekilde tutarak, karın kaslarınızı sıkın ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırıp bir süre bu pozisyonda kalın. Başlangıç pozisyonuna dönün ve tekrarlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder