9 Nisan 2012 Pazartesi

ÇORBALAR


Kereviz Yaprağı çorbası
Malzemeler:
1 kâse kereviz yaprağı
1 kırmızıbiber
1 kuru soğan
Terbiyesi için:
1 kâse yoğurt
3 çorba k. un
yarım limon
1 su b. et suyu
su
tuz
Sıvıyağı

Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış) tuz ilave edip 6–7 dakika sote edelim.
Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ilave edelim, su ile çırptığımız yoğurdu ilave edelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım, Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım. Farklı bir lezzet. Afiyet olsun.

Yeşil Orman Çorbası
Malzemeler:
5 çiçek karnabahar
1 çay bardağı bezelye
4 çiçek brokoli
2 sap yeşil soğan
1 adet kabak
tereyağı,
tuz
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
su

Çorba Tarifi:
Öncelikle bütün sebzeleri ayıklayıp bol su ile yıkayalım. Tencereye koyup ve haşlayalım.
Haşladığımız sebzeleri blendırdan geçirelim.
Tencereye yağı alalım, üzerine unu alıp hafif kavuralım sütü ve suyu ekleyip sürekli karıştıralım, püre olan sebzeleri tencereye alalım tekrar blendırdan geçirelim, üzerine 1 bardak et suyu alıp kaynatalım. Afiyet olsun
Lahana Çorbası Diyeti

Malzemeler:
1 tane, kuru soğan
6 yaprak beyaz lahana
Yarım çay fincanı, yeşil mercimek
Yarım çay fincanı, pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı, sıvıyağ

Lahana Çorbası Diyeti Tarifi
Öncelikle, soğanı ayıklayalım, kesme tahtasının üzerinde yemeklik doğrayalım, Orta boy bir tencereye sıvıyağı alalım, üzerine doğranmış sağanı alalım, soteleyelim. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ilave edelim kavurmaya devam edelim. Önceden haşladığınız mercimeği ve bulguru ilave edelim, üzerine bir litreye yakın sıcak suyu ilave edelim, bir taşım kayndıktan sonra incecik kıyduğımız lahanayı ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Not: Lahana son derece besleyici ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir.
Brokoli Çorbası
Malzeme :
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı, un
1 kase brokoli
2 tane kabak
yarım limon
1 su bardak, et suyu
su, tuz
Üzeri için:
•1 yemek kaşığı, tereyağı

Brokoli Çorbası Tarifi:
Öncelikle sıcak suyu, tencereye alalım, yoğurt ve unu çırpalım üzerine limon suyunu ilave edelim. İlk etapta, soğuk su koyalım karıştıralım, daha sonra sıcak su ilave edelim karıştıralım tencereye ilave edelim, etsuyunuda katalım kaynamaya bırakalım. Daha sonra incecik kıydığımız brokolileri ekleyelim, ince kıydığımız kabak ve tuzunu ayarlayalım. Brokoli ve kabak pişince ocaktan alalım. Servise sunacağımız zaman, tereyağını eritip brokoli çorbasının üzerine dökelim. Bol sağlık kaynağı bir çorba, afiyet olsun.

Ovalama Çorbası
Malzemeler
150 gram kıyma
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
200 gram et
karabiber
tuz
Terbiyesi için:
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
nane

Ovalama Çorbası tarifi

Pirinci un halini alana dek öğütün. Kıymayı,tuzu
ve karabiberi ilave edip nohuttan daha küçük köfteler dökün.
Kaynayan suda köfteleri 5 dakika pişirin.
Geniş bir tencerede eti sıvıyağla kavurup üstüne
sıcak su ekleyerek pişirin.Et pişince önceden haşladığınız nohutları
daha sonra minik köfteleri ilave edin.Bir kasenin içinde süzme yoğurdu
yumurta ile birlikte iyice çırpın. Yemeğin suyundan ekleyerek ılıtın. Bu terbiyeyi
azar, azar çorbaya ilave edin. Yemeğiniz kaynayınca üstüne tere yağı naneyi kızdırıp çorbaya ekleyin.
Sıcak,sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder