26 Nisan 2012 Perşembe

DAMAT PAÇASI

Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet tavuk
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kara biber
  tuz

  Sos İçin
2 Çorba kaşığı tereyağ
4 adet yumurta
4 çorba kaşıpı un
yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz karabiber

Üzerine
3çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:Tavunuzu 3 su bardağı ve soğanlarla beraber haşlayarak etlerini kemeklerden ayırın.Yufkalarınızı elnizle iri parçalar halinde bölün.Geniş bir tepsiye koyarak iyice kuruyana kadar  fırınlayın.Üzerine tavuk suyu gezdirin ve tekrar fırınlayın.Tavuk etlerinizi baharatla karıştırın ve yufkaların üzerine koyun.Ayrı bir tencerede, tereyağında unu kavurun.Çırpılmış yumurta. sirke, yoğurt, sarımsak ve tavuk suyundan alarak  boza kıvamını almasını sağlayana kadar pişirim.Gerekirse  tavukların üzerine sosunuzu dökün.Onun üzerine kızartılmış baharatlı tereyağını dökerek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder