Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet tavuk
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kara biber
tuz
Sos İçin
2 Çorba kaşığı tereyağ
4 adet yumurta
4 çorba kaşıpı un
yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz karabiber
Üzerine
3çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:Tavunuzu 3 su bardağı ve soğanlarla beraber haşlayarak etlerini kemeklerden ayırın.Yufkalarınızı elnizle iri parçalar halinde bölün.Geniş bir tepsiye koyarak iyice kuruyana kadar fırınlayın.Üzerine tavuk suyu gezdirin ve tekrar fırınlayın.Tavuk etlerinizi baharatla karıştırın ve yufkaların üzerine koyun.Ayrı bir tencerede, tereyağında unu kavurun.Çırpılmış yumurta. sirke, yoğurt, sarımsak ve tavuk suyundan alarak boza kıvamını almasını sağlayana kadar pişirim.Gerekirse tavukların üzerine sosunuzu dökün.Onun üzerine kızartılmış baharatlı tereyağını dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder