24 Mayıs 2012 Perşembe

BİTKİ ÇAYLARININ FAYDALARI

            Günümzde bitki çayları, hastalıkların tedavisi ve hastalıklardan korunmak için kullanılıyor.Ancak beklenen yararı sağlayabilmesi için bitkisel çayların bilinçli olarak hazırlanması ve tüketilmesi gerekir.Bitki çayalır denelince akla gelenler adaçayı,ıhlamur, yeşilçay olduğunu söyleyebiliriz.Bitkisel çayların bir çok sorun için mükemmel bir seçimdir.Özellikle yatıştırıcı olmaları nedeni ile stresi gidermekte oldukça faydalıdır.Yaz aylarında sıcakta yoğun bir trafikte seyreden sürücüler çok stresli olurlar.Bu gibi durumlarda yapılabilicek en güzel şey papatya çayı içmektir.Bu çay sıcık içilebilecği gibi soğukta içilebilir.Lavanta ile ile karıştırılan papatyadan demlenen bir bardak çayın temizlik hissi vereceği kasları gevşeterek mideyi rahatlatabilmektedir.Uzun yolculuklara çıkan kişilerin içe bilecekleri çay biberiye çayıdır.Konsantrasyonu artırıcı özelliği olan biberiye çayı ayrıca hafızayı güçlendirilir.Bitki çayları tedavi olmaz ancak bazı şeylere yardımcı olur.
 IHLAMUR:Soğuk alğınlığını için için birebir bitki çayıdır.
 ZENCEFİL:İltihap giderici Safra söktürür, hazmı kolaylaştırır.
 TARÇIN ÇAYI:Şeker düşürücü etkiye sahip olan çay ayrıca keyif çayıda olabilir.
 NANE ÇAYI:Sindirimi koylaştırır.
LİMON ADAÇAYINI ETKİSİZ KILAR:
 Yapın araştırmalarda özellikle adaçayının limon sıkılarak içilmemesinin yanlış olunduğu anlaşılmıştır.Adaçayanın birçok faydası bulunduğunu boğaz ağrısı, bağırsak gazlarını giderip bulantıyı kestiği gargara yapılması halinde ağız dişeti ile dildeki şikayetlerde boğaz ve bademcik enfeksiyonlarında faydalı olduğu belirtilmiştir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder