6 Mayıs 2012 Pazar
DİYET YEMEKLERİ
ETLİ TERBİYELİ KEREVİZ
Kerevizi kimi insan sevmez ama seven de çok sever. Etin yağı ile pişirip dışarıdan ayrıca yağ eklemeden yaptığım terbiyeli kereviz oldukça hafif. Yağsız dana eti hem protein, hem de demir yönünden çok zengindir. Kereviz ve diğer sebzeler ile birlikte pişirildiğinde de yemeğin besleyici değeri de artıyor. Soğuk kış günlerinde özellikle akşam yemekleri için önerdiğim etli terbiyeli kerevizi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler (4 kişilik)
Kereviz 3 orta boy
250 gr dana kuşbaşı
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta akı
1 Limon
1 silme yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber veya 2 tatlı kaşığı paprika biber sosu
Tuz
Yapılışı:
Kerevizleri yıkayın, ayıklayıp soyduktan sonra tekrar yıkayın. Kerevizlerin taze olan sap ve yapraklarını da kullanabilirsiniz. Havuçları verev şekilde, kerevizleri iri kuşbaşı şeklinde, soğanı ince şekilde doğrayın.
Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış dana etini koyup yüksek ısıda et suyunu salıp rengi değişene kadar pişirin. Et saldığı suyu çektiğinde soğan, sarımsak, paprika biber sosunu ekleyin 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Kereviz ve havucu da tencereye koyduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişmesini bekleyip ocağı kapatın.
1 kâsede yumurtanın akı, 1 limonun suyu, tuz ve tam buğday ununu karıştırıp güzelce çırpın. Düdüklü tencerede pişen kerevizin kapağını açıp yumurta, limon, un ile yaptığınız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını tekrar kapatın. 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder