14 Mayıs 2012 Pazartesi

HAVUÇ RÜYASI

Malzemeler 
1 kg havuç
2 su bardağı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1 paket kedidili veya pötübör bisküvi etimekte olabilir.
 
YAPILIŞI
Havuçları soyup,temizleyip, küçük parçalara ayırın ve tencereye alın, 4 su bardağı suyla haşlayın.
Haşladığımız havuçları blendır veya robottan geçirin.
Tencereye haşlanmış havuç suyunu alın.
Eğer su azaldıysa kalan suyu tencereye ölçülü koyun yani suyu 4 bardak suya tamamlayacağız.Ölçü;1 bardak suya 1 yemek kaşığı nişasta.
Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı ve limon suyuyla rendelediğiniz kabuğunu katıp muhallebi gibi pişirilir.
Kaynayınca içine püre yaptığımız havuçları ekleyip bir iki taşım kaynatın.
Borcama kedidili veya büsküvileri dizip üzerine havuçlu karışım dökülür.
üzerine 1 su bardağı sütle hazırladığımız krem şanti yayın ve narla süsleyin.İstenirse tatlının üzerine krem şanti kullanılabilir...
afiyet olsun.
  
Pişirme Metodu  Kısık ateşte 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder