14 Mayıs 2012 Pazartesi

LABNELİ MUHALLEBİ

Kaç Kişilik   4 - 5 
Ölçek Tablosu 

Malzemeler 
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 pk bitter çikolata (80gr)
4 adet kivi
  
YAPILIŞI:
İlk önce sütü, unu, şekeri pişirin. Muhallebiyi bir kenara alıp soğumaya bırakın.
Bir tencereye su koyup kaynatın. Cezveye çikolatayı parçalayıp benmari usulu eritin. (karıştırdığınız kaşığın kuru olmasına ve çikolataya su kaçırmamaya özen gösterin, yoksa çikolatanız toplanır)
Tart kalıplarınızı bir tabağa ters çevirin ve sıvı yağ ile hafif yağlayın.
Streç film ile kaplayın. Buzdolabı poşetine erittiğiniz bitter çikotanızı(bitter olmak zorunda) doldurun.
Tart kalıplarınızın dördünün tamamını çikolatayla sıvayın. Diğer 4 ünü buzdolabı poşeti yardımıyla desenler çizerek tart kalıbınıza sıkın.
Burada dikkat etmeniz gereken cezvede çikolatanızı 5 dk soğutmanız.
Çok sıcakken çikolatayla şekil verirseniz dağılır ve başarılı olamazsınız.
İşlem bittikten sonra tart kalıplarınızı önce 1 saat oda sıcakığında daha sonra yarım saat buzdolabında bekletin.
Varsa meyve şekillendirme aparatınızla kivi topları oluşturun.
Yoksa 3-4 yuvarlak dilim kivi kesin.
Kivileri dilim kullanacaksanız 1.5 kivi size yetecektir.
Çikolata çanağını streç filmden yavaşça ayırın.
Bu kısımda çok nazik olmalısınız. Kırılmaya çok musaitler.
Ben bir tanesini malesef kırdım.
Soğuyan muhallebinize labne peynirinizide ekleyip kaşıkla çırpın (asla mikser kullanmayın, sulanıyor).
Çikolata çanaklarınıza paylaştırın.
Varsa yenilebilir şekerle süsleyin.
Son olarakta şekilli çikolatanızı kapak olarak kapatın..
  
Pişirme Metodu  Kısık ateşte 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder