30 Mayıs 2012 Çarşamba

SADE VE HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TARİFİ

SADE REVANİ Malzemeleri; 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 fincan un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya rende limon(tadını çok lezzetli yapar) Revani, tadıyla, tarifi ve yapımının kolaylığı ile herkesi kendine çeken bir nefis tatlıdır, ayrıca zayıflama yolunda ilerleyenler fazla kilo almamarı için kalorisi düşüktür, Oktay ustanında tarifleriyle revani tarifi herkes tarafından yapılmış veya yapılmaya çalışılıyor. Sizlerde revani yapmak istiyorsanız aşağıdaki sade ve hazhaşlı revani yapımı ve yapımındaki püf noktalardan yararlanabilirsiniz. Revani yapımının en önemli noktalarından biride şerbetinin nasıl döküleceğidir, yine yazının devamında revani ile ilgi tüm sorularınıza cevap bulacaksınız. Yalnız haşhaşlı revani tarifini de denemnizi öneriyoruz çok lezzetli oluyor ve çoğu kişi taradından da yapılmaktadır. Yumurta ile şeker bir kaba alınarak şekerler iyice yok oluncaya dek çırpılır(robot veyakser), yumurta ile işeker çırpıldığında koyu bir kıvama gelecektir ve tengi beyazlaşacaktır. Aynı kab içerisine 1 su bardağı sıvıyağımızı,1 bardak yoğurt ve en önemlisi irmik ile yoğurt eklenir, kabarması için kabartma tozu eklenir fakat çok kabartma tozu eklenmez ise daha lezzetli olur. Malzemlerin hepsi yine mikser veya robot ile çırpılır ve malzemeler birbiri ile özleşmiş olur. Sonra diğer malzemeler ilave edilir, limon kabuğu eklemek istemeyenler portakal kabuğunu da kullanabilirler. Hazırlanan revani hamurunu pişirme kabına alarak önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında altı üstü iyice pembeleşinceye dek pişirilir(arda bir göz atarsanız yakmayın). Pişen sade revani dilimlenerek servise sunulabilir Sade revaniyi çok sevmeyip haşhaşlı revaniyi tercih edenler için lezzetli bir tatlı tarifi sunacağız. Öncelikle şerbet malzemesi tencere içerisine ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra hafif ateşte 5 dk kadar daha kaynatıp, limon suyu eklenerek ocaktan indirilir. Şeker ile yumurta mikserde iyice cıvık kıvama gelinceye dek çırpılır. Süt ile sıvıyağda miksere eklenerek düşük seviyede malzemeleri karışıncaya dek çırpılır. Kuru malzemelerde eklenerek tel çırpıcısı yardımıyla malzemeler özleşene dek çırpılır. Yağlanmış olan orta boyda bir kalıp içerisine hamur boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hamur pişirilir. Fırından çıkarıldıktan hemen sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra haşhaşlı revani tatlısı tarifi dilimlere kesilir. Şerbet eklenerek, yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlendikten sonra krem şantiyle süslenerek haşhaşlı revani servise sunulur. HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ Malzemeleri; 5 adet yumurta(küçük küçük) 1 su bardağı toz şeker 6 çorba kaşığı un(önce 5 kaşık atın kıvamı tutmassa arttırırsınız) 5 çorba kaşığı irmik 5 kaşık haşhaş(haşhaşı bol sevenler arttırabilir) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti için aşağıdaki şerbet yapımı malzemelerini 5 su bardağı su ve 4 bardak şeker olarak değiştirip aynı işlemleri uygularsanız şerbeti yapmış olursunuz. Revani Şerbeti önce su tencereye alınır ve ardından şeker ilave edilerek şeker eritilir(kaynamış ve şeker erimemiş ise kaynatmaya devam edin). 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker isteğe göre limon suyu Revani Şerbeti Nasıl Dökülür Kaynayan şerbet soğutulur ve revaninin üzerinde yavaş yavaş gezdirilir(kepçe kullanılabilir). Revaninin Lezzetli Olması İçin Hamurunun hazırlanım işleminin ilk basamaklarında şeker ile yumurtayı çırpma işleminde, birbirleri ile iyice karışmaları lezzetli bir revani yapmanın ilk admıdır. Diğer bir adım ise seçtiğiniz tepsinin cam ve ısıya dayanıklı olarak önceden ısıtılmış fırında pişirilmesi, pişme esnasında fırının hiç açılmaması gerekir. Şerbet yapımında da yazdığımız gibi şerbetin soğuması gerekli, pişen revani şeerbet ile birleştiğinde yaklaşık 30 dakika bekletilir. Revani Kaç kalori Kilo almamak için yediklerine dikkat edenler için revanininde kalorisini vereceğiz: 1 orta boy dilim haşhaşlı revani ortalama 200 kalori, sade revani ise 300 kalori civarındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder