25 Mayıs 2012 Cuma

ŞALGAM VE SUYUNUN FAYDALARI

 Adana kebaplarının meşhur yaveri şalgam suyu, meğer ne kadar faydalıymış. Yaz ve kış mevsimlerinde, tüketilmesi önerilen şalgam suyu için, ufak bir hatırlatma yapalım. Şalgam suyu tuzlu olduğundan, yüksek tansiyon hastaları için sakıncalı olacağından, tansiyon hastaları tarafından tüketilmemelidir.
  Bağışıklık sistemini güçlendirir ve grip hastalığına yakalanmayı önler.
  Kabızlığı önler. Bağırsaklara faydalıdır
   Kilo vermeye yardımcıdır.
  Antioksidan özelliği vardır.
  Şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir besin-içecektir.
  Kolesterol problemi için çok faydalıdır. Hem bitkisi, hem de suyu bolca tüketilmelidir.
  Anne sütünü arttırıcı özelliği vardır.
  İştahı açıcıdır.
 Sindirimi kolaylaştırır.
  B grubu vitaminleri, fosfor, kalsiyum, potasyum içeriği sayesinde, stresi önler, sinirleri yatıştır. * Mide ve karaciğer için faydalıdır.
  Kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
  100 gramı yaklaşık 20 kalori enerji verir.
   Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
  Böbrek kumu ve taşının düşmesine yardımcı olur, idrar söktürücüdür.
  Apse, dolama, kan çıbanı, donma, ergenlik sivilcelerinde tedavi edici etkisi vardır
  Egzamaya iyi gelir.
 Boğaz iltihabına iyi gelir.
 Yaprakları da kalsiyum demir, bakır ve iyot içerdiği için kansızlığa faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder