6 Mayıs 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE

Zeytinyağlı taze börülce için porsiyon ölçüsü: 8 yemek kaşığı ( 2 servis kaşığı) 1 Porsiyon zeytinyağlı taze börülcenin değişim karşılığı: 1 sebze+1 yağ 1 Porsiyon zeytinyağlı taze börülcenin kalorisi: 100 kalori Malzemeler ( 4 kişilik) Yarım kilo taze börülce 2 büyük boy kuru soğan 5–6 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı paprika biber sosu ya da toz kırmızıbiber 2 büyük boy domates 1 adet kırmızı taze biber 2 adet çarliston biber 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pişirilebilir toz tatlandırıcı (ya da 2 kesme şeker) YAPILIŞI Börülceleri önce yıkayın ardından uçlarını alıp dildiğiniz boyda kırın. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domates ve biberleri küp küp doğrayın.Tencereye sırasıyla soğan, börülce, domates, sarımsak, kırmızı toz biber ve taze biberleri yerleştirin. Malzemeleri üç eşit parçaya bölüp katmanlar halinde bu sırayla tencereye dizerseniz lezzeti daha güzel olur. (Çelik tencere ya da düdüklü tencere kullanabilirsiniz.En üste tatlandırıcı, tuz ve zeytinyağını gezdirip ½ su bardağı su ekleyin. Düdüklü tencerede yapıyorsanız kapağını kapayın ve kaynadıktan 6–7 dakika sonra ocağı kapatıp kendi halinde soğumaya bırakın. Çelik tencerede yapıyorsanız kısık ateşte kapağını açmadan 20-30 dakika pişirin suyu azaldığında sıcak su ekleyebilirsiniz. Cam saklama kabına alıp ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder