23 Ağustos 2012 Perşembe

MANTAR SOSLU MAKARNA EŞLİĞİNDE TAVUK

BİZ TÜRKLER MAKARNAYI ANA YEMEK OLARAK YEMEYE PEK ALIŞKIN DEĞİLİZ. OYSA İÇİNDEKİ MALZEMELERİN ÇEŞİTLİLİĞİYLE PEKALA DOYURUCU BİR ANA YEMEK OLABİLİR MAKARNA. MÖNÜNÜZ FAZLA ZENGİN DEĞİLSE, YANINDA KÖFTE, KUŞBAŞI ET, TAVUK VEYA HİNDİYLE DE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ. Hazırlama Süresi : 20 dk Pişme süresi : 30 dk 6 kişilik Malzeme 750 Gr. Tavuk Kalçasından Kuşbaşı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Çay Kaşığı Kekik 1 Paket Fiyonk ya da Burgu Makarna Sos İçin 1 Paket Kültür Mantarı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Adet Yeşil Biber 2 Adet Kırmızı Biber 1 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Paket Krema 1 Su Bardağı Sıcak Su 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber 2 Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Tuz YAPILIŞI: Kalça kuşbaşıları az suyla birlikte güveçte haşlayalım. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını alalım, ısıtalım. Haşlanmış ve suyu süzülmüş tavukları içine koyalım. Tuzu, kırmızı pul biberi ve kekiği koyarak soteleyelim. Makarnayı haşlayıp süzelim. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğanları kavuralım. Yıkanıp doğranmış mantarları, ince kesilmiş yeşil ve kırmızı biberleri, salçayı, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyelim. Karışımın üzerine 1 paket kremayı dökelim. 1 su bardağı sıcak su ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika pişirelim. Karışımı süzülmüş makarnayla karıştıralım. Sotelenmiş tavuk kuşbaşılarla birlikte servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder