6 Mayıs 2012 Pazar
OĞMAÇ ÇORBASI
6 PORSİYON
MALZEMELER
Un 2/3 su bardağı
Yoğurt 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Maydanoz 2/3 demet
Su 5 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
YAPILIŞI
Unu bir tepsiye eleyin. Tuzun ¼’ünü ekleyin, ortasını açın, yumurtayı kırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru iki avucunuzun arasında mercimek tanesi kadar ovalayarak taneleyin. Hamur bitinceye dek işlemi sürdürün.
Maydanozu ayıkladıktan sonra yıkayın ve ince ince doğrayın.
Su, yağ ve tuzu bir tencerede kaynatın. Oğmacı yağlı suya yavaş yavaş ekleyin, kaynayıncaya dek karıştırın.
Maydanozu ekleyin ve 10 dakika pişirin.
Yoğurdu çırpın, çorbaya yavaşça ekleyin, kaynayınca ocağı kapatın.
Adını yapılan işlemden alan “Oğmaç Çorbası”, Bolu, Denizli, Kütahya, Manisa ve Burdur’da yapılır. Burdur’da “Ömek Çorbası”, İç Anadolu’da “Uğmaç Çorbası” denir ve çorba pişince yağ-salça karışımı konur. Manisa ve Kütahya’da maydanoz yerine nane konur.
Bu tarifin 1 porsiyonu yaklaşık 120 kalori, 3 gr protein, 6 gr yağ, 11 gr karbonhidrat, 55mg kalsiyum, 23 mg kolesterol içerir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder